Jovančević Šetka Maja

Advokat, Karanović & Nikolić OAD

"Kao prioritet vidim proaktivni rad i pravnu podršku u realizaciji projekata koji se tiču razvoja energetske infrastrukture, diverzifikacije izvora energije kako bi se obezbedila sigurnost snabdevanja, kao i uvođenja savremenih tehnologija u energetskom sektoru. Verujem da je važan strateški cilj da se raspoloživi obnovljivi resursi koriste u proizvodnji električne energije, u toplanama i finalnoj potrošnji, kao i u saobraćaju."

Osnovne informacije

Oblasti ekspertize:

- pravo
- pregovaranje

Organizacija:

Karanović & Nikolić OAD

Delatnosti:

- Pravni poslovi

Zvanje:

Diplomirani pravnik

Stručna sprema:

Master

Strani jezik:

Engleski

Profesionalna angažovanja

Organizacija
Karanović & Nikolić OAD
Pozicija
Partner
Period angažovanja
2004 -

Projekti

Naziv projekta
Finansiranje vetroelektrane Čibuk 1
Organizacija
European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), International Finance Corporation (IFC)
Pozicija
Savetnik
Vremenski period
oktobar 2016 – oktobar 2017
Opis
Savetovala sam IFC i EBRD na finansiranju vetroelektrane Čibuk 1 u vrednosti od 215 miliona evra. Projekat je izvela kompanija Vetroelektrane Balkana, koja je u većinskom vlasništvu Masdar-a, kompanije iz Abu Dabija koja se bavi obnovljivim izvorima energije. Vodila je lokalni pravni tim i pružala pravne savete u vezi sa lokalnim aspektima finansiranja. Kancelarija Northon Rose Fulbright iz Londona bila je internacionalni pravni zastupnik klijenta. Sa kapacitetom od 158 MW, Čibuk 1 je najveća vetroelektrana na zapadnom Balkanu.
Naziv projekta
Finansiranje vetroparka u Malibunaru
Organizacija
Elicio NV
Pozicija
Savetnik
Vremenski period
novembar 2016 – jul 2017
Opis
Savetovala sam belgijsku kompaniju Elicio NV na finansiranju vetroparka u Malibunaru u vrednosti od 9,8 miliona evra. Zajam je pružila Unicredit Banka Srbija. Izgradnja je počela u novembru 2016. godine i ukupna vrednost investicije je 14 miliona evra. Projekat ima privremeni status povlašćenog proizvođača električne energije i potpisan je ugovor o kupoprodaji električne energije sa Elektroprivredom Srbije.